HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike

Obrtničko učilište POUKA provodi projekte strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike u okviru mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, podmjere 1.1. “Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina” i provedbe tipa operacije 1.1.2. “Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“ prema natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Obrtničko učilište POUKA provodi programe stručnog osposobljavanja na dvije teme:

1. Tehnike precizne poljoprivrede i utjecaj na agro-okoliš
– vrijednost projekta je 200.466,10 HRK, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu (90% iz Programa ruralnog razvoja i 10% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske)
– ciljna skupina su proizvođači ratarskih i industrijskih kultura s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske.

2. Suradnja poljoprivrednih proizvođača – sektor povrćarstva
– vrijednost projekta je 197.773,40 HRK, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu (90% iz Programa ruralnog razvoja i 10% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske)
– ciljna skupina su komercijalni proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.