HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

„ŽELIM BITI MAJSTOR“ – JOŠ JEDAN EU PROJEKT OBRTNIČKE KOMORE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Novosti, 16.5.2018.

Predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz ESF za provedbu projekta koji ima za cilj promociju upisa u deficitarna obrtnička zanimanja. Vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 696.846,75 kn, a projekat će se provoditi 18 mjeseci.

Partneri u projektu su strukovne škole iz Koprivničko-križevačke županije: Obrtnička škola Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac i Srednja škola „Ivan Seljanec“, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Obrtničko učilište Pouka.

Ciljane skupine su učenici osnovnih i srednjih škola i nezaposlene osobe kod kojih treba razviti afinitet za cjeloživotnim učenjem.

Glavne aktivnosti u projektu su motivacijske radionice za nezaposlene osobe, prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima te danima otvorenih vrata u 3 strukovne škole, prezentacije za učenike u 23 osnovne škole Koprivničko-križevačke županije, posjet učenika osnovnih škola i nezaposlenih osoba obrtničkim radionicama te radionice o cjeloživotnom učenju za učenike strukovnih škola.