HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZNANJEM DO KRUHA”

Novosti, 22.10.2021.

U srijedu, 20. listopada 2021. u prostorima Pučkog otvorenog učilište Zagreb održana je završna konferencija projekta „Znanjem do kruha”.

Cilj projekta je bio doprinos smanjenju socijalne isključenosti i povećanje zapošljivosti ukupno 80 nezaposlenih osoba provedbom verificiranih programa osposobljavanja za zanimanje pekar i priprematelj pizza i bureka uz razvoj i provedbu ciljanih programa za stjecanje psiho-socijalnih, poduzetničkih i digitalnih kompetencija te unaprjeđenje nastavničkog i mentorskog rada kao ključnog mehanizma u procesu socijalne integracije.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Zagreb, a projektni partneri Obrtničko učilište POUKA i Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci.

Obrtničko učilište POUKA u projektu je sudjelovalo u provedbi 2 obrazovne skupine programa osposobljavanja za priprematelja pizza i bureka za ukupno 18 polaznika. Ujedno su provedene i motivacijske radionice, informatički tečajevi osnovnih i naprednih znanja, psiho-socijalna radionica te radionica poduzetničkih vještina.

Završna konferencije bila je posljednja u nizu projektnih aktivnosti koje su se provodile posljednja 24 mjeseca, a u ime Obrtničkog učilište POUKA konferenciji su prisustvovale ravnateljica Jasmina Sinovec i članica projektnog tima Marinela Bašić. Na konferenciji su prezentirani rezultati projekta te je organiziran mali sajam na kojem su se predstavila lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Vrijednost projekta je1.296.388,24 HRK i u potpunosti je bio financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.