HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA ZANIMANJE TESAR/ICA i FASADER/KA ZA STROJNO ŽBUKANJE

Novosti, 18.7.2018.

Obrtničko učilište POUKA je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Križevci provodilo osposobljavanje za nezaposlene osobe koje su se osposobljavale za jednostavne poslove u zanimanju tesar/ica (5 polaznika) i fasader/ka za strojno žbukanje (4 polaznika).

Polaznici su stekli uvijete za pristupanje završnoj provjeri za zanimanje fasader/ka za strojno žbukanje (odslušanih 76 sati stručno-teorijske nastave, 99 sati u specijaliziranoj učionici i 100 sati praktične nastave na gradilištu), te za zanimanje tesar/ica (stručno-teorijska nastava 45 sati, vježbe 5 sati i praktična nastava 150 sati)

Provjera praktičnih znanja i vještina iz programa osposobljavanja za zanimanje tesar/ica održano je 17. srpnja 2018. godine na gradilištu poduzeća Komfort d.o.o. u Đurđevcu, dok je provjera polaznika za zanimanje fasader/ka za strojno žbukanje održana 18. srpnja na gradilištu Graditeljstva Vrabelj.

Stručno-teorijski dio održan je 18. srpnja 2018. u Obrtničkom učilištu POUKA I svi su pristupili, te su pokazali dobro znanje i uspješno položili završni ispit.

Polaznicima će se uručiti Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u e-radnu knjižicu, a omogućuju im  lakši pronalazak zaposlenja u građevinskom sektoru.