HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA PRIPREMATELJA JEDNOSTAVNIH JELA U OKVIRU PROJEKTA ZAŽELI- FAZA II – „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE 2“

Novosti, 14.9.2022.

Općina Kalinovac je u utorak, 13. rujna 2022. godine organizirala Završnu konferenciju projekta Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II pod nazivom „Brižne žene Podravske 2“ u Društvenom domu u Kalinovcu.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, a osim nositelja projekta, konferenciji su prisustvovali: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnici partnera na projektu Općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Centra za socijalnu skrb Đurđevac, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kuterovac, ravnateljica PORE Koprivničko- križevačke županije Melita Birčić te ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec kao i drugi uvaženi gosti.

Ovim projektom osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje je ublažilo posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknulo socijalnu uključenost i povezalo razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom se zaposlilo 16 žena na razdoblje od 12 mjeseci, a u okviru projekta završile su i program osposobljavanja za priprematelja jednostavnih jela u Obrtničkom učilištu POUKA.

Svih 16 polaznica programa osposobljavanja uspješno su položile završni ispit te time stekle Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Na završnoj konferenciji projekta ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec polaznicama je dodijelila Uvjerenja o osposobljavanju.