HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

ZAPOČEO ERASMUS+ PROJEKT MOBILNOSTI „DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBRAZOVANJU ODRASLIH“

Novosti, 17.4.2023.

Obrtničkom učilištu POUKA nedavno je odobren projekt „Digitalna transformacija u obrazovanju odraslih“, u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.
Mobilnost je započela odlaskom u Ljubljanu, gdje je pet polaznika sudjelovalo u tečaju „Digitalni marketing za predavače i trenere“ u Javnom zavodu Cene Štupar – Centar za izobrazbu Ljubljana.
Tečaj je trajao od 11. do 14. travnja 2023. godine, a sudionici su bili ravnateljica Jasmina Sinovec, predsjednica Upravnog vijeća Azra Magdić te vanjski suradnici učilišta, tajnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić te predavači Davor Nemedan i Dubravka Jakupec.
Tijekom mobilnosti, sudionici su se upoznali s temama koje će pomoći u digitalnoj transformaciji učilišta i poboljšanju korištenja digitalnih kanala. Tečaj se fokusirao na vježbe i izradu različitih digitalnih sadržaja, uključujući objave na Facebooku i Instagramu, pripremu newslettera i tekstova za web stranicu te izradu marketinškog plana koji će se primijeniti u vlastitoj ustanovi.
Stečeni ishodi učenja obuhvatili su osnove digitalnog marketinga, različite kanale digitalnog marketinga, upravljanje digitalnim kanalima, razvoj digitalne marketinške strategije te korištenje Canve za stvaranje marketinškog materijala, objava i banera.
Domaćini su bili direktor Bojan Hajdinjak, voditeljica poduzetničkih i hrvatskih projekata Sanda Jerman te predavačica tečaja Aleksandra Janežič.
Tijekom posjeta, dogovorena je buduća suradnja s kolegama iz Cene Štupar na novim projektima u okviru Erasmus+ mobilnosti.
Sljedeća mobilnost u okviru projekta bit će posjet mađarskim kolegama u učilištu Nagykanizsai Szakkepzesi Centrum, gdje će sudionici pratiti rad njihove ustanove te primijeniti dobre prakse na poslovanje učilišta nakon mobilnosti.
Ovaj Erasmus+ projekt mobilnost prvi je takav odobren u Obrtničkom učilištu POUKA te predstavlja veliki korak u digitalnoj transformaciji učilišta te poboljšanju korištenja digitalnih kanala. Erasmus+ projekt mobilnosti je odlična prilika za učenje i razmjenu znanja između europskih ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih te njihovu primjenu u vlastitom učilištu.