HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE NEZAPOSLENIH OSOBA ZA ZANIMANJE ELEKTROZAVARIVAČA/ICE

Novosti, 21.12.2017.

Dana, 20. prosinca Obrtničko učilište Pouka u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Križevci, započelo je program izobrazbe nezaposlenih osoba za potrebe tržišta rada.

Novih 16 polaznika s područja Koprivničko-križevačke županije upisalo je program osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača/ice. Program osposobljavanja provodi se u trajanju 309 sati, od čega je 59 sati stručno-teorijske nastave i 250 sati praktične nastave. U prostorima Obrtničkog učilišta Pouka polaznici će odslušati teorijski dio nastave nakon čega će biti upućeni na praktičnu nastavu kod ovlaštenih izvođača koji udovoljavaju kadrovskim i materijalnim uvjetima propisanim u Nastavnom planu i programu. Polaznici će proći kroz program i usvojiti sadržaje iz slijedećih nastavnih cjelina: osnove tehničkih materijala, osnove toplinske obrade, tehnologija struke, zaštita na radu. Svi će polaznici nakon završetka teorijske i praktične nastave pristupiti završnoj provjeri znanja.

Nakon uspješno položene završne provjere biti će im dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju koja se upisuju u elektronsku radnu knjižnicu