HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

Priprematelj/ica jednostavnih jela

Program osposobljavanja

Trajanje programa: 130 sati

Stručno-teorijska nastava: 32 sata

Vježbe u specijaliziranoj učionici: 12 sati

Praktična nastava: 86 sati

Uvjeti za prijavu:

  1. Završena osnovna škola
  2. Navršenih 15 godina
  3. Sanitarna knjižica
  4. Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova priprematelj/ica jednostavnih jela

 Potrebna dokumentacija za upis:

  1. rodni list (original, ne stariji od 6 mjeseci)
  2. domovnica (original)
  3. svjedodžba zadnje završene škole (original)
  4. kopija osobne iskaznice
  5. prijavnica za upis u program osposobljavanja ( može se preuzeti s web stranice ili osobno u učilištu)

Polaznik će po završetku programa znati:

  • Razlikovati namirnice za pripremu jednostavnih jela
  • Koristiti kuharske alate i uređaje na siguran način
  • Razlikovati postupke pri obradi, pripremanju i prigotovljavanju jednostavnih jela
  • Pripremati jednostavna jela
  • Primijeniti pravila održavanja osobne higijene, higijene uređaja i radnog prostora
  • Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i prve pomoći.

Nastavne cjeline stručno-teorijskog dijela:

  • Poznavanje ugostiteljske robe
  • Osnove higijene
  • Priprema jednostavnih jela
  • Zaštita na radu

Praktična nastava obuhvaća sljedeće sadržaje:

  • Pripremni radovi
  • Priprema namirnica
  • Priprema zajutraka
  • Priprema hladnih predjela
  • Priprema juha
  • Priprema toplih predjela
  • Priprema priloga
  • Priprema salata
  • Priprema tijesta, kruha, peciva i jednostavnih deserata