Kuhar/ica
Program osposobljavanja
Jednostavni poslovi u zanimanju kuhar/ica
Trajanje programa: 160 sati
Stručno-teorijska nastava: 33 sata
Vježbe u specijaliziranoj učionici: 20 sati
Praktična nastava: 107 sati
Uvjeti za prijavu:
- Završena osnovna škola
- Navršenih 15 godina
- Sanitarna knjižica
- Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhar/ica
Potrebna dokumentacija za upis:
- rodni list (original, ne stariji od 6 mjeseci)
- domovnica (original)
- svjedodžba zadnje završene škole (original)
- kopija osobne iskaznice
- prijavnica za upis u program osposobljavanja ( može se preuzeti s web stranice ili osobno u učilištu)
Polaznik će po završetku programa znati:
- Razlikovati živežne namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima
- Pripremati jednostavna jela
- Pomagati pri pripremi složenijih jela
- Koristiti i održavati kuhinjski pribor, alate i uređaje na ispravan način
- Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
Nastavne cjeline stručno-teorijskog dijela:
- Poznavanje ugostiteljske robe
- Osnove higijene
- Oprema, uređaji i pribor u kuharstvu
- Osnove kuharstva
- Zaštita na radu
Praktična nastava obuhvaća sljedeće sadržaje:
- Organizacija radnoga procesa
- Priprema namirnica
- Priprema jednostavnih jela
- Završni radovi