HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Eu fondova

Novosti, 23.12.2013.

U ponedjeljak, 23. prosinca 2013. ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA gđa Melita Ivančić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“ iz IPA Operativnog programa, komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala.

Cilj natječaja koji je raspisala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta bio je ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kako bi se povećala konkurentnost odraslih polaznika na tržištu rada.

Obrtničko učilište POUKA je u projektu „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ nositelj projekta, a partneri su poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca i S.C. savjetovanje i usluge d.o.o. iz Križevaca, dok je suradnik u projektu HZZ Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 70.945,92 € od čega je 63.957,75 € bespovratnih sredstava, tj. 90,15%.

Ciljna skupina su nezaposlene osobe sa završenom srednjom stručnom spremom te zaposleni zavarivači kojima je potrebno dodatno usavršavanje i atestiranje.

Neke od projektnih aktivnosti uključuju: kreiranje posebnih prilagođenih programa za elektrozavarivače i zavarivače plinom, stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba i zaposlenih zavarivača, atestiranje zavarivača, nabavu opreme za zavarivanje, tečaj njemačkog jezika.

Provedba projekta i navedenih aktivnosti započinje 24. prosinca 2013. i traje 12 mjeseci.