HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

Održana početna konferencija IPA IV projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“

Novosti, 8.1.2014.

U srijedu, 8. siječnja 2014. u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA održana je početna konferencija projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ koji se sufinancira iz bespovratnih sredstava Europske unije.

Projekt je odobren u sklopu IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“, a nositelj je Obrtničko učilište POUKA.

Početnoj konferenciji prisustvovali su partneri i suradnici u projektu: Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca, S.C. Savjetovanje i usluge iz Križevaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci te predstavnica PORA Razvojne agencije Podravine i  prigorja.

Na početku konferencije prisutnima su se obratili predsjednik upravnog vijeća g. Božo Barać i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA gđa Melita Ivančić. Prezentaciju samog projekta i predviđenih aktivnosti održala je voditeljica projekta gđa Jasmina Sinovec.

Ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja i vještina zavarivača u svrhu aktivnog traženja zaposlenja i/ili povećanja profesionalnih mogućnosti te poboljšanje materijalnih kapaciteta Učilišta i partnera uvođenjem suvremenih nastavnih sredstava i pomagala.

Ciljna skupina su nezaposlene osobe sa završenom srednjom stručnom spremom te zaposleni zavarivači kojima je potrebno dodatno usavršavanje i atestiranje.

Neke od projektnih aktivnosti uključuju: kreiranje posebnih prilagođenih programa za elektrozavarivače i zavarivače plinom, stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba i zaposlenih zavarivača, atestiranje zavarivača, nabavu opreme za zavarivanje, tečaj njemačkog jezika.

Vrijednost projekta je 70.945,92 € od čega je 63.957,75 € bespovratnih sredstava, tj. 90,15%, a provedba projekta i navedenih aktivnosti započela je 24. prosinca 2013. i traje 12 mjeseci.