HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

NASTAVAK ERASMUS+ PROJEKTA MOBILNOSTI „DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBRAZOVANJU ODRASLIH“ U MAĐARSKOJ

Novosti, 26.5.2023.

Obrtničko učilište POUKA provodi projekt „Digitalna transformacija u obrazovanju odraslih, u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

U periodu od 22. do 24. svibnja 2023. sudjelovali smo na praćenju rada u okviru projekta u Nagykanizsi, Mađarskoj. Program je uključivao posjet strukovnim školama u Nagykanizsi te smo tom prilikom upoznali Zsigmondy Vilmos tehničku školu na tri lokacije u gradu, Cserhati Sandor tehničku školu te Thury Gyorgy strukovnu školu.

Prilikom posjeta imali smo priliku pobliže se upoznati s mađarskim obrazovnim sustavom s posebnim naglaskom na obrazovanje odraslih te načine na koje pojedine škole provode digitalni marketing u svrhu informiranja i animiranja polaznika za upise u različite obrazovne programe.

Na mobilnosti je sudjelovalo 4 polaznika – ravnateljica Jasmina Sinovec, predsjednica Upravnog vijeća Azra Magdić te kao vanjski suradnici učilišta Marinela Bašić, tajnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije te predavač i tajnik Udruženja obrtnika Koprivnica Davor Nemedan.

Naši domaćini bili su direktor Zoltan Anda, voditelj obrazovanja Csaba Bene, voditeljica projekata Judit Vinhoffer, te ravnateljice i voditeljice škola sa stručnim suradnicima i nastavnicima.

Tijekom našeg boravka, dogovorena je mogućnost buduće suradnje s kolegama iz Mađarske na novim projektima u okviru programa Erasmus+ i Interreg. Na taj način otvaraju se nove mogućnosti za proširenje našeg rada i djelovanja te međunarodnu suradnju.

Provedba mobilnosti započela je odlaskom u Ljubljanu gdje je održan tečaj na temu „Digitalni marketing za predavače i trenere“ u Javnom zavodu Cene Štupar – Center za izobreževanje Ljubljana.

S obzirom na novi odobreni Erasmus+ projekt mobilnosti, Obrtničko učilište POUKA i dalje nastavlja provedu ovakvog tipa projekata koji će biti koristan za Učilište, naše predavače i polaznike.