HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

About us

OBRTNIČKO UČILIŠTE POUKA

Obrtničko učilište POUKA je ustanova za obrazovanje odraslih koju je 2010. godine osnovala Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja i osposobljavanja u poduzetništvu i za poduzetništvo. Ustanova provodi obrazovanje kroz verificirane programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te organizira i druge neformalne edukacije iz područja cjeloživotnog učenja prema potrebama poduzetnika. U svom radu Učilište koristi znanje i iskustvo stručnjaka iz obrazovnog sustava i gospodarskih subjekata, partnerskih institucija te suradnika – profesora strukovnih škola i stručnjaka po pojedinim područjima koji su svoju stručnost dokazali kroz dugogodišnju suradnju s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

Obrtničko učilište POUKA ima odobrenje za rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje nastave u Koprivnici, Đurđevcu, Križevcima, Bjelovaru i Virovitici te je stoga ustanova za obrazovanje na raspolaganju sadašnjim i budućim obrtnicima  i poduzetnicima na području 3 županije.

Osim verificiranih programa, Učilište provodi i neformalne edukacije te je od svog osnivanja na Listi izvođača izobrazbe nekadašnjeg Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva. POUKA provodi seminare i radionice iz projekata Ministarstva poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“, ali isto tako i druge stručne seminare prema potrebama obrtnika.

Osim izvođenja seminara za županijske institucije (Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Koprivnica, Đurđevac i Križevci, Križevački poduzetnički centar, PORA Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije itd.) POUKA djeluje i na području drugih županija, prije svega za područne obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.

Učilište kontinuirano razvija programe koji su traženi na tržištu rada radi usklađivanja s potrebama te omogućava polaznicima relativno brzo osposobljavanje i usavršavanje za određene poslove te pripremu za rad.