HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

ELEKTROZAVARIVAČI USPJEŠNO ZAVRŠILI PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA U OBRTNIČKOM UČILIŠTU POUKA

EU projekti, Novosti, 18.12.2018.

Završni ispit za polaznike programa osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača održan je 18. prosinca 2018.

Nakon odslušanih 59 sati teorijske nastave te odrađenih 250 sati praktične nastave 8 polaznika programa uspješno je položilo teorijski i praktični dio završnog ispita te su time stekli Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova elektrozavarivača.

Pouka je ovaj program provodila u okviru projekta „Učenjem do posla“ iz kojeg su bili pokriveni svi troškovi provedbe te je za polaznike bio u potpunosti besplatan. Iz projekta su financirani i putni troškovi za polaznike iz udaljenijih mjesta, troškovi zaštitne odjeće i opreme te osiguranje polaznika na praktičnoj nastavi.

Program osposobljavanja za elektrozavarivače bio je zadnji od 3 provedena obrazovna programa u okviru ovog projekta. Prethodno su odrađeni program usavršavanja za montere solarno toplovodnih sustava te program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar.

Projekt „Učenjem do posla“ kandidiran je u okviru poziva „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“, a cilj mu je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. Partner u provedbi aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 515.079,13 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu i to 85% iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.