HR/ENG
EUROPSKA UNIJA
Zajedno do fondova EU
Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog socijalnog fonda.

048/624-476

3. CIKLUS OSPOSOBLJAVANJA ZA ELEKTROZAVARIVAČE

Novosti, 11.6.2014.

Krajem svibnja u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA započela je stručno-teorijska nastava u okviru 3. ciklusa programa osposobljavanja za elektrozavarivače.

Osposobljavanje se provodi u okviru projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Prijave kandidata za program osposobljavanja trajale su od 5. do 15. svibnja 2014., a prijavio se ukupno 21 kandidat. Odabrano je 13 polaznika s područja Koprivničko-križevačke županije koji će pohađati program osposobljavanja u trajanju od 340 sati redovne nastave.
Stručno-teorijska nastava u trajanju od 80 sati održava se do 26. svibnja 2014. u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA, a zatim započinje praktična nastava koju će izvoditi partneri u projektu Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca i S.C. Savjetovanje i usluge iz Križevaca.

Najbolji polaznici će u okviru projekta imati mogućnost polaganja atesta za nekoliko postupaka zavarivanja te će moći pohađati tečaj njemačkog jezika. Na taj način nezaposleni polaznici imaju priliku steći dodatne kompetencije koje im mogu olakšati zapošljavanje, a zaposleni usavršiti svoja znanja i vještine.