HR/ENG
048/624-476

EU projekti

Projekt „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača“ odobren je u sklopu IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“.

Nositelj projekta je  Obrtničko učilište POUKA, partneri su Marvin d.o.o. iz Koprivnice, Rasco d.o.o. iz Kalinovca, S.C. Savjetovanje i usluge iz Križevaca, a suradnik Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja i vještina zavarivača u svrhu aktivnog traženja zaposlenja i/ili povećanja profesionalnih mogućnosti te poboljšanje materijalnih kapaciteta Učilišta i partnera uvođenjem suvremenih nastavnih sredstava i pomagala.

Ciljna skupina su nezaposlene osobe sa završenom srednjom stručnom spremom te zaposleni zavarivači kojima je potrebno dodatno usavršavanje i atestiranje.

Neke od projektnih aktivnosti uključuju: kreiranje posebnih prilagođenih programa za elektrozavarivače i zavarivače plinom, stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba i zaposlenih zavarivača, atestiranje zavarivača, nabavu opreme za zavarivanje, tečaj njemačkog jezika.

Vrijednost projekta je 70.945,92 € od čega je 63.957,75 € bespovratnih sredstava, tj. 90,15%, a provedba projekta i navedenih aktivnosti započela je 24. prosinca 2013. i traje 12 mjeseci.

www.strukturnifondovi.hr

http://www.ljudskipotencijali.hr/